Jag hittade ett otroligt smaskigt recept här på Marabou Chocolate chip cookies, jag hade i Marabous mjälkchoklad med daim i eftersom jag råkade ha en sån hemma.
200 g smör el margarin, rumsvarmt
2½ dl farinsocker
1 dl strösocker
3½ tsk vaniljsocker
2 ägg
5½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
200 g Marabou choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker poröst med elvisp. Rör i ett ägg i taget och blanda med en sked. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat bunke. Häll sedan ner det i den andra smeten och rör om ordentligt. Hacka chokladen grovt och rör ner ordentligt i smeten. Forma sedan små bollar med fingrarna och lägg på en plåt. Smörj in händerna med olja så fastnar degen inte så mycket. Eftersom kakorna flyter ut är det bra att inte ha för många bollar på en plåt. Platta till bollarna lite och sätt in i ugnen i 175 grader i ca 12 minuter. Låt kakorna svalna på diskbänken på bakplåtspappret, dvs lyft över pappret från plåten. Låt sedan plåten svalna innan du ska lägga på nya kakor eftersom man inte bör lägga kakor som ska gräddas på varm plåt. Det blir ca 30-40 kakor.
Verkligen ingen bra bild, men det är vad man får på kvällen med telefonen...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar