Åvanpå lade jag några blommor i sp.
Brownie Cupcakes hittade jag här
120 gram mörk choklad
120 gram smör
250 gram socker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
95 gram mjöl
1/4 tsk salt
Gör så här:
Smält chokladen och smöret i en kastrull. Ta av plattan och låt det svalna lite.
Rör ner socker, vaniljsocker istället, salt och ägg.
Rör tills det är ordentligt blandat.
Blanda sedan ner mjölet och klicka sedan ner smeten i muffinsformar. Ställ muffinsformarna i muffinsplåt för att hindra att de rinner ut. Det blir ca 10-12 st små.
Grädda mitt i ugnen i ca 170-175 grader, cirka 20 minuter.
Hallonkaka hittade jag i boken
Cupcakes, kakor och cheesecakes
125 gram rumsvarmt smör
0,5 tsk vaniljsocker
150 gram socker
2 ägg
185 gram mjöl
1,5 tsk bakpulver
0,75 dl mjölk
rosa karamellförg
2 msk hallonsylt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader. Det blirca 6 stora eller 12 små muffins.
Vispa smör, vaniljsocker, socker och ägg med elvisp tills det är lätt och fluffigt. Rör i siktat mjäl, bakpulver och mjölk i två omgångar.
Dela upp smeten i två skålar, färga den ena rosa. Ta en sked av vadera och lägg i formaran. Lägg lite sylt i varje form och dra med en tandsticka fram och tillbaka i formarna för att få ett marmorerande mönster. Släta till ytan. Ställ in i ugnen, stora i 20 min och små i 30 min. Lägg dem på ett galler och låt svalna.
Mjölkchokladfrosting hittade jag här
200 g mjölkchoklad
200 g färskost
50 g mjukt smör
50 g florsocker
Gör såhär:
Smält chokladen. Vispa färskost, smör och florsocker till en slät kräm.
Tillsätt den avsvalnade chokladen, vispa fluffigt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar